5 SIMPLE STATEMENTS ABOUT INSANLARıN EKMEğINE GöZ DIKMEMELISIN EXPLAINED

5 Simple Statements About insanların ekmeğine göz dikmemelisin Explained

5 Simple Statements About insanların ekmeğine göz dikmemelisin Explained

Blog Article

Ekmeği kessem yarım olur, kimi alsam karım olur: Evliliğin kişisel tercihlerden ziyade toplumsal bir norm olduğunu ve kiminle evlenirseniz evlenin, evlilik ilişkisinin benzer şekilde işleyeceğini vurgular.

Erdoğan, “Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bizleri hizmetkarı olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimize ve umudunu Türkiye’ye bağlamış yüz milyonlarca mazluma mahcup etmesin diyorum.

Bu yargı kararıyla emekçinin ekmeği ile oynayan vesayetçi zihniyete bir tokat da Sivas’tan geldi. Ruh hallerini nasıl bir kin, öfke ve hırs kaplamış ki, davayı istinafa taşıyarak emekçinin ekmeği ile uğraşmaya devam ediyorlar. Keşke bu azim memurların hak ve menfaatlerini iyileştirme ve geliştirme hususunda olsaydı.

Genel Merkez ve bazı şube yöneticilerinin son zamanlarda hukuk tanımaz ve keyfi uygulamaları karşısında art arda gelen yargı tokatlarıyla burasının muz cumhuriyeti olmadığı kendilerine hatırlatmıştır herhalde.

Sahte olanla gerçeği birbirinden ayırmak istiyorsan veya aklına takılanlar varsa, bu projemizi inceleyebilirsin.

Oğlanı doğuran ana sevinmesin de ekmeğini yiyen sevinsin: Ana babalar yaşlandıklarında kendilerine daha iyi bakar diye oğlan çocuğunu çAlright isterler, ama bazen erkek evlat hayırsız çıkıp bu görevini yapmayabilir; sadece eşiyle ve ailesiyle ilgilenebilir.

Cevizle ekmek yemesi, güzelle muhabbet etmesi iyi olur: Güzel kişilerle aynı ortamda bulunmak ve yakınlık kurmak herkese zevk verir.

İnsanların keyifli ve mutlu oldukları zamanlarda her şeyin güzel ve lezzetli olacağını vurgular.

Ekmek veren el ısırılmaz: İnsana iyilik yapan veya propertyım eden kişiye karşı nankörlük edilmemesi gerektiğini ifade eder. Minnet duyulması gereken birine zarar vermek, büyük bir yanlış here olarak kabul edilir.

Toprağı işleyen, ekmeği dişler*: Toprakla ilgilenen, tarımla uğraşan veya başka bir işte çalışan kişinin, emeğinin karşılığını alacağını ifade eder.

Evinde ekmeği yer, elin damında ürür: Kendisine değil başkalarına karşılıksız olarak iş gören kimselerin durumunu ifade eder.

Ekmek kazanmayan ekmeğin kıymetini bilmez: Çalışıp kazanmayı bilmeyen geçimin ne kadar zor olduğunu bilemez.

Kızın varsa el yatağında yatmasın, oğlun varsa el ekmeği tatmasın: Yetişkin kız çocuğu baba evinden başka Helloçbir yerde gece yatıya kalmamalı. Aynı şekilde ana baba oğullarının ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya çalışmalı, başkalarına muhtaç etmemelidir.

Ekmeğini katığına denk eden, bir vakit aç kalmaz: Kişilerin yaşamlarında israf etmeden ve tasarruflu bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini anlatır.

İyi günde yağlı ekmeği beğenmeyen fakirlikte kuru ekmeğe selam durur: Kişi beğenmediği veya aşağıladığı bir şeyin gün gelir çOkay daha kötüsüne razı olmak zorunda kalır.

Sosyal hesap ile giriş yap Google Twitter Facebook Apple Şifre Yenileme Şifre yenileme bağlantısını gönderebilmemiz için e-posta adresinize ihtiyacımız var.

Okumuşun ekmeği koynunda: Bilgili ve eğitimli kişiler, yetenekleri ve bilgi birikimleri sayesinde iş bulmakta ve geçimlerini sağlamakta genellikle zorluk çekmezler.

Report this page